200311 – uppdaterad info med anledning av Corona

2020-03-10 ändrade Folkhälsomyndigheten risken för smittspridning i Sverige från måttlig till mycket hög. Den rekommendation som nu ges är att alla som har luftvägssymtom (även lindriga sådana) ska avstå från sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Det gäller både i arbetslivet som i privatlivet.

Rekommendationen är ett förtydligande av ett förhållningssätt som många av oss redan följer. Är man sjuk ska man vara hemma, är man frisk går man till jobbet eller förskolan. Vi vet ju dock alla att vår gräns för när vi tycker att vi själva eller våra barn ska stanna hemma ibland kan vara lite för hög. Vi går till jobbet eller till förskolan ändå med både snuva och hosta. Med anledning av den nya rekommendationen från Folkhälsomyndigheten vill vi uppmana alla familjer som har barn med luftvägssymtom att inte komma till förskolan, förrän symtomen är helt borta. Ni som stannar hemma ska sjukanmäla er till förskolan som vanligt.

Alla medarbetare på våra förskolor iakttar en försiktighetsprincip och har nu en förhöjd vaksamhet på sjukdomssymtom. Blir ett barn sjukt eller uppvisar symtom under sin dag på förskolan kommer de kontakta er för hämtning.

Vi ber om er hjälp så att vi tillsammans kan agera ansvarsfullt och undvika smittspridning och oro!